Categories:

Dorp- en buurthuizen in de knel

Over huishoudens in energiearmoede staat dagelijks iets in de krant. Alle zeilen worden bijgezet om te zorgen dat ze niet in de kou komen. Helaas houdt het daar niet op. Veel van de belangrijke organisaties voor welzijn, sport en cultuur komen deze winter ook in de knel. Sportverenigingen waar niet meer gedoucht kan worden, dorps- en buurthuizen die geen warme ruimte meer kunnen bieden voor ontmoeting, cultuur die prijzen moet verhogen en zo onbereikbaar wordt. Noem maar op… 

Wij hebben geen oplossing voor deze winter maar wel voor volgende jaren. Onze Zon Op Alle Daken methode is inzetbaar om de daken volledig vol te plaatsen met zonnepanelen en deze coöperatief te exploiteren en alle opbrengsten te schenken aan de gebruikers van de panden om daarmee het buurthuis dubbel glas te geven, de sportkantine een geïsoleerde vloer en het theater infraroodpanelen. Of iets anders natuurlijk. 

Met het coöperatie GOED dak in Hilaard laten we zien hoe dat moet: GOED investeert en geeft 100% van de opbrengsten van dit dak jaarlijks aan Dorpsbelangen zodat ze hun belangrijke verbindende rol in het dorp kunnen blijven vervullen. 

Onze methode is beschikbaar voor elke stichting en gemeente die met de handen in het haar zit. Neem contact op met Musetta Blaauw.

No responses yet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *